Wild route Codrul Secular Slătioara 2019





Tură de două zile de cercetare şi observaţii prin pâraiele, crestele şi stâncăriile din Codrul Secular Slătioara.
Codrul secular Slătioara este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip forestier) situată pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în județul Suceava, comuna Stulpicani, pe teritoriul satului Slătioara.
Codrul secular Slătioara a fost declarat rezervație naturală în baza Deciziei 248 a Hotărârii Consiliului de miniștri din 1941. De atunci, copacii mor în picioare, se descompun și oferă hrană pentru generațiile viitoare. În România, nu mai există astfel de păduri de rășinoase, aceasta fiind a doua din Europa, după Germania

Episodul 5 din seria Natura Umană / Wild Bucovina - Paznicii Naturii





Urșii, râșii, cerbii și multe alte animale sălbatice din munții Bucovinei sunt filmate de Stelian Bodnari, Marcu Orhean Marius și Emil Bodnari care au un singur scop: să ajute cât mai multi elevi să înţeleagă mai uşor de ce trebuie să ferim pădurile de drujbe.

Entuziasmul copiilor le dă puteri voluntarilor pentru misiuni dificile, cum este cea pe care am filmat-o noi în toiul iernii grele din februarie. Atunci, după o expediție lungă, voluntarii de la Wild Bucovina au reușit să filmeze o pasăre rară, cea mai mică bufniță din România: ciuvica. Aceasta trăiește doar în zonele cu pădure bătrână. La fel și cocoșul de munte, o altă apariție rară în pădurile din România. Toate aceste specii ar putea să dispară dacă vor continua tăierile necontrolate din păduri, spun tinerii observatori bucovineni. Doar la @Digi24

Trailer - Episodul 5 din seria Natura Umană / Wild Bucovina





Miercuri, 21 august, in cadrul programelor de stiri la orele 14, 17, 19 ale postului Digi24 se va difuza al cincilea episod din campania Natura Umana. In acest episod vom vedea frânturi din fauna si habitatele din munţii Bucovinei şi factori ameninţători văzute şi trăite de observatorii Asociaţiei Wild Bucovina.